ninepos

Παρακαλώ περιμένετε
γίνεται φόρτωση των δεδομένων...


ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ

Επιστροφή στα άρθρα

Ο καφές είναι κόκκος ενός καρπού παρόμοιου με κερασιά. Ο κόκκος συνήθως χωρίζεται σε δύο μέρη αλλά μπορεί να είναι και μονός (caracolito, γνωστός και ως Μαργαριταρένιος Καφές ή Pearl Coffee). O καρπός του καφέ μεγαλώνει σε ένα δέντρο που είναι ένας αειθαλής κορμώδης θάμνος της οικογένειας Rubiaceae, του γένους Coffea το οποίο περιλαμβάνει περίπου 80 είδη. Τα δύο κυριότερα είναι:

Καφές Arabica / Καφές Canephora (γνωστός ως Robusta)

Ο καφές Arabica έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 Περισσότερο συνηθισμένος
 Λιγότερο πικρός
 Περισσότερο άρωμα
 Περισσότερο απαλός
 Λιγότερο στυφός
 Καφεϊνη μεταξύ 0,8-1,5 %
 Ουσιώδη έλαια 18 %
 Σάκχαρα 8 %

Ανάλογα, καφές Robusta έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 Περισσότερο σκληρός
 Περισσότερο πικρός
 Περισσότερο σώμα
 Καφεϊνη μεταξύ 1,7-3,5 %
 Ουσιώδη έλαια 8-9 %
 Σάκχαρα 5 %
Περισσότερα μπορείτε να βρειτε στην σελίδα 

www.coffeedimmys.gr