ninepos

Παρακαλώ περιμένετε
γίνεται φόρτωση των δεδομένων...


ΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Επιστροφή στα άρθρα

Μάθε να κάνεις ελληνικό καφέ όπως ένας επαγγελματίας.

Ήρθε το Πάσχα! Μπορεί φέτος να μην κάτσεις με την οικογένεια γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι να το απολαύσεις, αλλά θα έχεις πάντα τις αναμνήσεις από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Γλυκές μυρωδιές από κουλούρια και τσουρέκια να σιγοψήνονται στον φούρνο και να σου σπάνε τη μύτη! Ταυτόχρονα, όμως θυμάσαι να ψήνεται και κάτι ακόμα. Η ένταση του αρώματος του πλημμύριζε πάντα τον χώρο και σε ξυπνούσε! Η γιαγιά θα σου έλεγε καλημέρα και θα σε ρωτούσε “Θες καφέ;” Και… με τη λέξη καφέ, εννοούσε πάντα τον ελληνικό!


ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!

Και ναι, έφτασε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σου, πώς πετυχαίνεις το τέλειο καϊμάκι. Δεν είναι κάποια μυστική φόρμουλα ούτε κάποια συνταγή που κανείς δεν ξέρει. Όλα κρίνονται στις μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ήξερες ότι χρειάζεσαι αναδευτήρα; Φυσικά, το κουταλάκι είναι η εύκολη λύση, μα δεν είναι και η σωστή.
Έπειτα, το μπρίκι με στενό λαιμό θα κάνει τη διαφορά. Τέλος, ρίχνουμε τον καφέ από χαμηλά στην κούπα και όχι από ύψος, όπως πολλοί πιστεύουν.